šeštadienis, balandžio 18, 2009

Keptas obuolių desertas

Super patiekaliukas!
Pas mus paprastai būna daug obuolių. Aišku, ne ištisus metus, bet didžiąją jų dalį, nes obuolius laikome rūsiuose, tad galime ilgai mėgautis namų sąlygomis (t.y. be jokių E) išaugintais obuoliais. Ir kartais jau net būna problema sugalvoti, kaip juos sudoroti, nes galų gale ateina toks metas, kai į obuolių pyragus visi net pažiūrėti nebegali.
Paskutiniu metu pradėjau obuolius tašyti pagal labai simple receptuką: ištirpinu keptuvėje sviestą, ten šliūkšteliu cukraus (ai, pagal situaciją, bet šiaip nepagailiu jo), ir į visą šitą sirupą sudedu skiltelėmis pjaustytus obuolius ir pakepu šiek tiek. Tiesa, jeigu turiu kitų vaisių (pvz. bananų), tai įpjaustau ir juos. Ten, iš kur nusižiūrėjau šitą receptą, tai vadinosi Karameliniai vaisiai, tačiau bent jau pas mane karamelė nesigauna.
Desertas gaunasi labai saldus ir lengvas, tačiau tiems, kas skaičiuoja kalorijas rekomenduočiau geriau galvoti, kad valgo keptus obuolius, bei pamiršti tą sviesto/cukraus derinį, kuriuo tie obuoliai būna persisunkę...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą